Reklama Folią Flex – Znakowanie Gadżetów

Kto nie lubi zapachu świeżo upieczonych drożdżówek z pyszna żółciutką chrupiąca kruszonką? Wszyscy je kochamy reklamy ciast! Szczególnym powodzeniem cieszą się drożdżówki ze śliwkami, serem, budyniem, makiem które idealnie pasują na drugie śniadanie czy podwieczorek! Sprawdź jak upiec pyszne i puchate bułeczki drożdżowe!

Drożdżowe bułeczki są bardzo prostym i szybkim sposobem na podjęcie gości w naszym domu czy też po prostu na wspaniały podwieczorek http://totalreklama.pl. Ich przygotowanie nie stanowi problemu nawet dla osób nie mających pojęcia o domowych wypiekach a koszt bułeczek jest niewielki w porównaniu do innych wypieków.

Najlepszym rozwiązaniem jest reklama bułeczek z nadzieniem serowym, ponieważ są zdrowe, pożywne, oraz mogą je spożywać osoby będące na diecie Dukana! Poznaj przepis na bułeczki drożdżowe z serem!

Przygotowanie:

Drożdże rozprowadzić z wodą, cukrem i dwoma łyżkami mąki. Odstawić do wyrośnięcia na około 30-35minut. Pozostałe składniki mieszamy w misce, dodajemy zaczyn i dokładnie mieszamy. Powstałe ciasto odstawiamy na stolnice i zagniatamy do momentu kiedy będzie jednolite . Ponownie odstawiamy tak wyrobione ciasto na 45minut do wzrośnięcia.

Następnie ser biały zagniatamy z cukrem, cukrem waniliowym na gładka masę. Ciasto wykładamy na stolnicę, wyrabiamy kulki o średnicy około 5cm i lekko spłaszczamy. Na taką bułeczkę nakładamy łyżką masę serową( około 2 łyżek na bułkę) Możemy lekko ugnieść ser aby nie odchodził od bułek. Tak przygotowane drożdżówki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170-175 stopni na około 20-30minut. Po wyjęciu możemy posypać je cukrem pudrem lub polać polewą cytrynową.

To tradycyjny przepis na drożdżówki z serem, jednak jeśli ktoś jest na diecie, zamiast cukru użyje słodzika a zamiast mąki pszennej, chlebową.

Aby drożdżówki nie ,,oklapły,, po wyjęciu z piekarnika nie przykrywamy je aby para oraz woda mogły swobodnie odparować. Po około 4-5 godzin po upieczeniu możemy je nakryć ściereczką bawełnianą nasączoną gotowaną wodą aby drożdżówki nie były z byt suche.